Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Néptáncegyüttes
Daloskönyv
Galéria
Fellépések
Patak község
Hagyományőrzés
Egyesület
Kapcsolat
Támogatóink
Jogi információk

Irodalmi-művészeti túrát szervez a hét végén a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület: a három nap folyamán az egyesület tíz településen megtalálható irodalmi, történelmi, néprajzi emlékhelyeit keresik fel, valamint találkoznak a helyi alkotókkal, irodalmáro
2010-01-17 12:21:40

Irodalmi-művészeti túra nyugat-Nógrádban

Az érdeklődők Drégelypalánkon találkoznak pénteken - tájékoztatott Pásztor Ildikó, az egyesület programkoordinátora.

Az első állomás a dejtári tájház lesz, ahol népviseletbe is öltözhetnek a résztvevők, és megnézhetik a faluról szóló kisfilmet, valamint a helyi alkotók, kézművesek kiállítását. Este jön a "Boszorkány-éj": a börzsönyi boszorkányokról és betyárokról Végh József helytörténész tart előadást.

A nap kemencés lepénysütéssel zárul Drégelypalánkon, ahol a túra résztvevői egyaránt megkóstolhatják a házi készítésű szörpöket, pogácsákat és a jóféle kishegyi guggolós bort.

Szombaton Borsosberény és Nagyoroszi mutatkozik be, megismertetik Drégely várát, részt vesznek a szüreti felvonuláson Honton, ahol Kolozsvári Grandprielle Miklós festő, grafikus és szobrászművész, illetve Egyházy Gábor keramikus műhelyét is felkeresik.

Orgonajátékkal kezdődik a vasárnap a pataki templomban, a Kalászházban kézművesek állítanak ki, bemutatót tart a Gézengúzok Néptánc-csoport, majd a horpácsi Mikszáth kúriát és az érsekvadkerti helytörténeti gyűjteményt keresik fel a túrázók.

A Sugárkankalin Turisztikai Egyesület tíz nyugat-nógrádi település összefogásával jött létre 2005-ben. Célja a mikrotérség turisztikai fejlesztése, új kínálatok kidolgozása a falusi turizmus terén.

A mikrotérség mintegy 60 négyzetkilométernyi területen fekszik az Ipoly folyó völgyében és a Börzsöny hegység lábánál. A körzet nagy része a Duna-Ipoly Nemzeti Park védett területei közé tartozik.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Aktuális
Fellépéseink
Rólunk írták
Köszöntő
Kedvenc hírek
Irodalmi-művészeti túra nyugat-Nógrádban Trls

Mind törlése
developed by Centrumnet Systems