Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Néptáncegyüttes
Daloskönyv
Galéria
Fellépések
Patak község
Hagyományőrzés
Egyesület
Kapcsolat
Támogatóink
Jogi információk

A Pataki Gézengúzok bécsi vendégszereplése A Pataki Gézengúzok bécsi vendégszereplése
2010-01-15 13:01:56

Fellépés Bécsben

2009. augusztus 29-én hajnali fél háromkor indultunk Patakról külön busszal Bécsbe, hogy magyar néptánccal képviseljük szülőfalunkat az ottani Szent István napi ünnepségen.
Miután mindenki elhelyezkedett a buszon, lassan elült a beszélgetés, s a többség békésen folytathatta félbeszakított éjjeli álmát, immár utazás közben. Néhány órával később már idegen földön jártunk, s ahogy világosodni kezdett, egyre többen tekintgettek ki kíváncsian a busz ablakain, s ismét megindult a beszélgetés. Kora reggel érkeztünk meg Bécsbe, s egy bevásárlóközpontban vásárolgattunk egy darabig.

Sajnos, az időjárás elég hűvös, borongós volt, később az eső is eleredt, így sétára nem nagyon gondolhattunk, ismét buszra szálltunk.

Végcélunkhoz érkezve beköltöztünk az öltözőnek szánt helyiségbe, és készülődni kezdtünk. Két óra múlva végeztünk a hajfonással és az öltözködéssel. Amikor elkész

ültünk, végigvonultunk a többi résztvevő csoporttal együtt a Dóm téren, majd elfoglaltuk helyünket a katedrálisban, ahol ünnepi szentmisén vehettünk részt.

A Szent István Székesegyház Bécs központjában elhelyezkedő impozáns épület, a város egyik szimbóluma. Aszékesegyház 1147-ben épült gótikus stílusban, azóta jelentős átal

akításokon esett át. Az épület hossza 101 méter, északi tornya 60 méter,

déli tornya 137 méter magas, a toronyba 347 lépcső vezet fel.

Sajnos, mi nem mehettünk fel a toronyba, de azért láttuka belváros néhány nevezetességét.

Az eseményre szép számú nézőközönség gyűlt össze. Sok fotót készítettek rólunk a helyiek és a turisták, a hagyományos pataki népviselet itt is nagy sikert aratott. Az időjárás kegyes volt hozzánk, mert kissé elcsendesedett az eső, amikor a Dóm melletti szabadtéren eltáncoltuk a műsorszámainkat.

A fellépés végén kisebb vendéglátásban részesültünk, és megnéztük a többi résztvevő csoport műsorát. Még arra is maradt idő, hogy András atya nővérének jóvoltából megkóstoljuk a nagyon finom bécsi fagylaltot.

Amikor mindenki megérkezett a buszhoz, elindultunk hazafelé, s éjfél körül már ismét Patakon voltunk.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Aktuális
Fellépéseink
Rólunk írták
Köszöntő
Kedvenc hírek
Fellépés Bécsben Trls

Mind törlése
developed by Centrumnet Systems