Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Néptáncegyüttes
Daloskönyv
Galéria
Fellépések
Patak község
Hagyományőrzés
Egyesület
Kapcsolat
Támogatóink
Jogi információk

Két nap három fellépés 2.
2010-02-24 19:06:16

néptánc a jótékonysági bálokon

Együttesünk ifjúsági csoportjának tagjai közül öten a Balassi Bálint Gimnáziumban tanulnak. Emiatt meghívást kaptunk a már évek óta megrendezésre kerülő Balassis jótékonysági bálra, amelyet 2010. február 12-én tartottak a volt Vármegyeháza dísztermében. Lelkes csapatunk rögtön a megérkezésekor kis akadályba ütközött, ugyanis nem fértünk be a számunkra kijelölt öltözőbe. Később azért találtunk egy nagyobb osztálytermet, ahová befogadtak a jólelkű balassis kisdiákok. Telt, múlt az idő, türelmetlenül vártuk, hogy mikor kerülünk sorra, de úgy tűnt, előttünk számtalan más műsorszám került a színpadra. Végre, megkaptuk a jelt, hogy kiszabadulhatunk az öltözőnek használt tanteremből, irány a színpad. Vagy mégsem? Sajnos, az egyik táncosunk a bennünket közvetlenül megelőző műsorszámban is szerepet kapott, s meg kellett várni, amíg felveszi a néptáncos ruháját. Ezalatt a néptáncosok békésen álldogáltak a színpadon, s azon gondolkodtunk, hogyan fogjuk tánc közben kikerülni az énekkar számára felállított dobogókat, amelyek a színpad nagy részét elfoglalták. Azért megoldottuk. Tánc közben fél szemmel hol a dobogót figyeltük, hol pedig a színpad szélére felsorakoztatott mikrofonállványokat, s virágokat, hogy lehetőleg semmit ne sodorjunk el, de azért orra se bukjunk a lendületes pörgés, forgás közben. Műsorunk végeztével megkönnyebbülten hagytuk el a színpadot, majd rövid idő múlva az öltözőt is.

A másnap esti, második alkalommal megrendezett Szent-Györgyis jótékonyságira szintén meghívást kaptunk, mert a csoportból az egyik táncos fiú Szent-Györgyi Albert Gimnáziumba jár. Némi szorongással érkeztünk meg, felkészülve, hogy ez alkalommal is nem várt akadályokkal kell majd megbirkóznunk. Jólesően nyugtáztuk azonban, hogy megfelelő öltözőt biztosítottak részünkre, s még a műsor kezdete előtt tájékoztatott bennünket egy kedves tanárnő, hogy milyen számok vannak előttünk, mennyi idő múlva kerülünk színpadra. Kényelmesen elkészültünk, majd amikor sorra kerültünk, örömmel vettük birtokba a tágas színpadot, ahol bőséges hely állt rendelkezésünkre, hogy kedvünkre kitáncoljuk magunkat.

Nem kíméltük a hangunkat az ének közben, és lábunkat sem féltettük a tánctól, igazi gézengúzos lendülettel mutattuk be a rimóci, majd a szilágysági táncokat. A közönség elismerő tapssal honorálta műsorunkat. Amikor visszavonultunk az öltözőbe, a szervezők megköszönték közreműködésünket, és bőséges vendéglátást kaptunk. Minden táncos szép élményekkel gondol vissza erre a fellépésre, és legközelebb is szívesen elmegyünk.

Kedvencekbe | Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Aktuális
Fellépéseink
Rólunk írták
Köszöntő
developed by Centrumnet Systems