Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Néptáncegyüttes
Daloskönyv
Galéria
Fellépések
Patak község
Hagyományőrzés
Egyesület
Kapcsolat
Támogatóink
Jogi információk

Karácsonyi ünnepségen Kétbodonyban  Karácsonyi ünnepségen Kétbodonyban
2010-02-02 13:39:06

Karácsonyi ünnepségen Kétbodonyban

2009. december 19-re meghívást kaptunk Kétbodonyból, ahol a falubeli nyugdíjasok számára rendeztek karácsonyi programot. Nagy örömmel mondtunk igent a felkérésre, s a borongós téli szombaton megérkezett a busz Patakra, hogy bennünket Kétbodonyba vigyen. Útközben izgatottan gondoltunk a közelgő szereplésre, s elkészült a lányok színpadi hajviselete is, hogy annál több időnk maradjon öltözködésre.

Megérkezvén elfoglaltuk helyünkaz öltözőül szolgáló teremben és felkészültünk a műsorra. A Művelődési Ház hangulatosan feldíszített nagytermében már megebédeltek a vendégek, s mosolyogva fogadták a színpadra felvonuló fiatalokat. Az ünnepi köszöntő után hamarosan előadhattuk első műsorszámunkat, egy rimóci karikázót, majd lassú és friss csárdást.

Míg a következő tánchoz átöltözött a csoport, a színpadon verses és énekes műsorszámokkal szórakoztatták a közönséget.

Másodszorra szilágysági táncokat mutattunk be, majd záró műsorunkban mátyusföldi menyasszonyfektető gyertyástáncot és csárdást láthatott a közönség. A lendületes táncokat hatalmas tapssal köszönték meg a nézők, s még kifelé mentünkben is elismerő szavakkal szóltak hozzánk a jókedvű, csillogó szemű idős emberek. Az öltözőben kis ajándékcsomagok vártak bennünket. A vendéglátók mézeskaláccsal és finom házi szilvalekvárral honorálták közreműködésünket.

A hazafelé vezető úton már lazítottunk, s a jól sikerült fellépésemlékei töltöttek el bennünket. A busz ablakain kitekintve láttuk, hogy szállingózni kezdett a hó, s mindannyian éreztük a közelgő karácsony hangulatát.

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Aktuális
Fellépéseink
Rólunk írták
Köszöntő
Kedvenc hírek
Karácsonyi ünnepségen Kétbodonyban Trls

Mind törlése
developed by Centrumnet Systems